Mikä on YTK?

Yleinen työttömyyskassa YTK on Suomen suurin ja suosituin työttömyyskassa. Parasta YTK:ssa on se, että me pidämme jäsenistämme ja jäsenemme pitävät meistä. Itse asiassa syy siihen, että YTK on Suomen suurin työttömyyskassa, johtuu jäsenistämme. He suosittelevat meitä ystävilleen ja läheisilleen.

​​​​​​​Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme. Turvaamme jäsentemme toimeentulon työttömyyden, lomautuksen, osa-aikatyön, sivutoimisen yritystoiminnan sekä vuorotteluvapaan aikana.

Työttömyysturva on harmillisen monimutkaista, mikä on kaikkea muuta kuin kivaa, sillä kyse on ennen kaikkea toimeentulosta. Kun turva on mutkikasta, syntyy helposti huoli. Meidän mielestämme näin ei tarvitse olla ja siksi teemme kaikkemme, jotta turva olisi sinulle nopeaa, joustavaa ja yksinkertaista.

Tästä voit lukea tarkemmin tehtävistämme.

Jos et vielä ole jäsen, liity nyt!

Suomen suurin ja monipuolisin jäsenistö

Olemme ylpeitä jäsenistämme, jotka edustavat työntekijöitä kaikilta aloilta. Meitä on jo yli 500 000. Se vastaa reippaasti yli 20 prosenttia Suomen palkansaajista.

Meitä kiinnostaa, mitä jäsenemme ajattelevat, mitä he pitävät tärkeänä ja mitä he haluavat. Jäsentemme palvelukokemus ohjaa kaikkia kehitysaskeleitamme.

Tämä toimii, koska sen avulla meidän työmme on mielekästä ja palkitsevaa ja jäseniltämme saamamme suoran palautteen avulla olemme voineet viedä palvelumme huipulle – kiitos siitä!

20 %

Meitä on jo 500 000. Se vastaa reippaasti yli 20 % kaikista Suomen palkansaajista.

 

Arvomme

 

Muutos on mahdollisuus

Työ on tärkeää. Uskallamme kokeilla, kysyä ja vaikuttaa asioihin, jotta pystymme tukemaan työelämää ja sinua.

Jokainen meistä kulkee työelämässä yksilöllistä polkua. Etsimme uusia tapoja yhdistää työtä ja työntekijöitä.

Rakennamme uusia palveluita, joiden avulla parannamme suomalaista työelämää.

Muuttuminen ei ole helppoa, siihen tarvitaan tukea ja uskallusta.

Sinun oppaasi

Työttömyyden sattuessa olemme oppaanasi.  Asioita ei tarvitse murehtia yksin – meille on kunnia-asia auttaa sinua työttömyysturvan hankalissakin sokkeloissa. Jos esimerkiksi pyydämme lisätietoja, kerromme, miksi niitä tarvitsemme.

Jokainen kulkee työelämässä yksilöllistä polkua. Haluamme opastaa ja valmentaa tasapuolisesti ja tarjota jokaiselle eväät parhaaseen mahdolliseen työelämään.

Rohkea keskustelija

Viestintä on vuorovaikutusta, yhteistä ajatusten vaihtoa. Kun jaamme tietoa ja kokemuksia, voimme kehittää sitä, mikä on hyvää ja muuttaa sitä, mikä on huonosti.

Keskustelemme rohkeasti työelämästä ja sen muuttamisesta. Haluamme olla suoria, reiluja ja aitoja. Ilman rohkeutta moni asia jää sanomatta ja siksi ymmärretään väärin.