Työttömyyden murros

Suomalainen työttömyys on muuttunut, mutta mielikuvat siitä ovat jämähtäneet menneisyyteen. Siksi toimme maailmanmestari Petra Ollin muun muassa Helsingin Sanomien kanteen #tämäkinvätystässä -aihetunnisteella. Osoittaaksemme, kuinka sisukkainkin meistä voi kohdata työttömyyden, ja kuinka turhaa ja haitallista negatiivinen puhe työttömistä on. Lue koko teksti >>


"Menisit sinäkin oikeisiin töihin!"

Kirjoittaja: Petra Olli

Huippu-urheilijan työ on jatkuvaa reissaamista, raakaa harjoittelua, kilpailemista ja kovan paineen alla olemista. Vaatii suunnatonta sitkeyttä ja sisua elää kurinalaista elämää päivästä toiseen sekä piiskata itsensä maailman parhaaksi.

Mutta mitä tapahtuu, kun on elänyt vuosia tavoitellen maailmalla kaikkein kirkkaimpia mitaleja ja yhtäkkiä kaikki loppuukin? Elämä pysähtyy paikalleen.

Painiuran päättyminen, eräänlainen pysähtymisen sekä työttömyyden ajanjakso oli minulle näin jälkeenpäin mietittynä erittäin vapauttava ja merkityksellinen hengähdystauko. Vuosien mittainen järjestelmällinen huippu-urheilu ja sitä varten tehtävä raudanluja työ olivat vaatineet osansa. Huomasin, että 25-vuotiaana olin tullut tilanteeseen, jossa minulla oli aikaa hengittää ja suunnitella tulevaa. Mihin suuntaan tästä haluan lähteä?

Työttömyys sanana kuulostaa hieman negatiivissävytteiseltä, mutta harva nykypäivänä enää jää täysin toimettomaksi. Työttömyys voi olla hyvinkin moninaista, aktiivista ahertamista, lyhytaikaista toimettomuutta, ahdistavaa alakuloa, tarmokasta taapertamista tai ihan kaikkea muuta näiden väliltä! Ei ole olemassa tiettyjä raameja, jonka sisään työttömyys voitaisiin upottaa. Jatka lukemista >>

Keskustele aiheesta somessa

Mies ottaa selfietä

Osallistu keskusteluun somekanavillamme tunnisteella #tämäkinvätystässä.

Suoraan YTK:n postauksiin pääset näistä linkeistä: Facebook | LinkedIn | Instagram | Twitter.

Kerro oma tarinasi

Minkä työttömyyteen liittyvän myytin sinä haluaisit murtaa?

Miten sinä olet kokenut työttömyyden tai minkälaisia käsityksiä sinulla on työttömyydestä? Koetko, että työttömyyteen liittyviät ajatukset vaatisi tuulettamista? Kerro tarinasi tai jaa omat ajatuksesi!

Tätä mieltä

Näin jäsenistömme kommentoi työttömyyden murrosta ja työttömyyteen liittyviä myyttejä.

Liity jäseneksi Suomen suosituimpaan työttömyyskassaan

Piirroskuvassa pariskunta ulkoiluttaa koiraa puistossa

YTK edustaa nyt joka neljättä suomalaista palkansaajaa eri aloilta. Liity sinäkin Suomen suosituimpaan työttömyyskassaan - alle kympillä kuussa!


Helsingin Sanomien kannessa Petra Olli ja otsikko "Tämäkin vätys tässä"

Helsingin Sanomat 5.5.2021